Het verblijf Locaties Vrienden Andere initiatieven
Buurtzorghuis

Zorg op maat, persoonlijk en professioneel

Buurtzorg biedt op het moment vier Buurtzorghuizen. De huizen liggen in een groene omgeving, zijn kleinschalig van opzet en hebben acht kamers. Twee kamers hiervan zijn geschikt voor verblijf met twee personen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Er zijn geen vaste bezoektijden. Naast uw eigen zit-/slaapkamer kunt u gebruik maken van de huiskamer en keuken.

Uw familie is van harte welkom en zij kunnen blijven overnachten als dit nodig mocht zijn. 

 

De zorg

In het Buurtzorghuis krijgt u de verpleegkundige zorg die u nodig heeft. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig. In overleg met u wordt bekeken wat u aan zorg nodig heeft zodat deze aansluit op uw wensen en behoeften. De verpleegkundigen van het Buurtzorghuis hebben veel kennis van en ervaring met terminale zorg.

U kunt uw eigen huisarts houden. Als de afstand tot het Buurtzorghuis een bezwaar is kan een lokale huisarts de zorg overnemen.

Een aantal Buurtzorghuizen biedt de mogelijkheid tot tijdelijk verblijf. Indien u hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact op met het betreffende Buurtzorghuis. 

Het team

De verpleegkundigen in het Buurtzorghuis zijn ervaren en gedreven. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig in huis. Naast de verpleegkundigen zijn er vrijwilligers actief in het Buurtzorghuis.

De kosten

De verpleegkundige zorg in het Buurtzorghuis wordt gefinancierd vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Voor het verblijf in het Buurtzorghuis wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Hiervan worden huisvesting, maaltijden, schoonmaak en onderhoud bekostigd. Deze kosten vindt u bij de informatie van de verschillende locaties. In het geval van een hospice opname worden deze kosten mogelijk (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Mocht de financiƫle draagkracht onvoldoende zijn om de gevraagde eigen bijdrage te betalen, neem dan contact op met het betreffende team. Samen met u wordt er gekeken naar eventuele mogelijkheden.

 

 


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.