Het verblijf Locaties Vrienden Andere initiatieven
Buurtzorghuis

Zorg op maat, persoonlijk en professioneel

Het Huis

Buurtzorghuis Doevenbos ligt aan de rand van Horst in een groene omgeving. Het huis is kleinschalig van opzet en heeft zeven 1 persoonskamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben ieder een eigen terras met zicht op de mooie tuin. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en het is mogelijk om van het grote ligbad gebruik te maken. Naast uw eigen zit-/slaapkamer bent u van harte welkom in de gezamenlijke huiskamer.

Het hospice ligt in een groene omgeving die mogelijkheden biedt om er te wandelen of er even op uit te gaan met de aanwezige duofiets. Horeca ligt ook op korte afstand van Doevenbos.

Er zijn geen vaste bezoektijden. Uw familie en naasten zijn van harte welkom.

 

 

Deskundige zorg

In het Buurtzorghuis krijgt u de verpleegkundige zorg die u nodig heeft. Er is 24 uur per dag verpleegkundige deskundigheid aanwezig. Het verpleegkundig team wordt ondersteund door speciaal geschoolde vrijwilligers. In overleg met u wordt gekeken welke zorg u nodig heeft zodat deze aansluit op uw wensen en behoeften. 

Persoonlijke wensen rond behandeling en levenseinde worden besproken en gerespecteerd. Goede palliatieve zorg, zorg die gericht is op kwaliteit van leven, is ons belangrijkste doel. 

Naast de zorg voor u hebben wij ook aandacht voor de sociale, psychische en spirituele aspecten van het ziek zijn voor u en uw naasten. U kunt uw eigen huisarts houden. Wanneer dit door omstandigheden niet mogelijk is kan een lokale huisarts de medische zorg overnemen. Ook andere hulpverleners kunnen indien nodig worden ingeschakeld. 

Uitgangspunt is dat ieder mens voor zichzelf bepaalt wat kwaliteit van leven isKosten

De kosten voor de zorg in het hospice worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. 

De kosten voor het verblijf in het hospice wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Hiervan worden huisvesting, maaltijden, schoonmaak en onderhoud bekostigd. Deze kosten worden in het geval van een hospice opname mogelijk (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vrijwilligers

Naast de verpleegkundige zorg worden in ons hospice ook vrijwilligers ingezet. De grootste groep zijn de zorgvrijwilligers. Zij ondersteunen het verpleegkundig team indien nodig. Ze zijn in de huiskamer om de gasten te helpen tijdens het eetmoment. Ook maken ze een wandeling met de gast of gaan een stukje fietsen op onze eigen duofiets. Ook een luisterend oor voor onze gasten en hun naasten is oneindig belangrijk bij een eindig leven. 

Buurtdiensten zorgt voor de schoonmaak van ons huis. Daarnaast hebben we nog meer groepjes vrijwilligers: 

Tuin: de tuingroep zorgt voor het onderhoud van onze prachtige tuin en groentetuin. 

Sfeer: zorgt voor een sfeervolle aankleding in huis. Mooie bloemstukken aangepast aan het seizoen en de feestdagen. In het seizoen met bloemen uit onze eigen pluktuin. 

Was: de was (beddengoed en handdoeken) wordt door ons in huis gedaan. De strijk dames zorgen ervoor dat het keurig gestreken weer in de kast ligt. Persoonlijke was wordt door de familie gedaan. 

Complementaire zorg: komen eens per week om gasten een hand- of voetmassage te geven. Dit wordt altijd zeer gewaardeerd en als heel bijzonder ervaren. 

Boodschappen: de boodschappen vrijwilligers zorgen dat de boodschappen gedaan worden. 

Kook: onze kookgroep zorgt dagelijks voor vers bereide maaltijden. In het seizoen met groenten uit eigen tuin. 

Iedereen in Doevenbos doet zijn werk vanuit hart en ziel en alle werkzaamheden dragen bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven en sterven in het hospice.

In contact komen/aanmelden

Mensen die belangstelling hebben voor een verblijf in hospice Doevenbos kunnen altijd contact opnemen. Het is mogelijk een afspraak te plannen voor een oriĆ«nterend bezoek. 

Opname kan plaatsvinden als iemand terminaal is, wat wil zeggen een levensverwachting van 3 maanden of minder. Aanmelding dient door een arts te gebeuren.

Wilt u informatie of heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Rondleiding

Impressie

Contact

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Bel ons: 085 48 58 333
E-mail ons: doevenbos@buurtzorghuis.nl
Bezoekadres:
Doevenbosweg 4
5961 MB
Horst
Postadres:
Postbus 69
7600 AB
Almelo

Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.