Het verblijf Locaties Vrienden Andere initiatieven
Buurtzorghuis

Zorg op maat, persoonlijk en professioneel

Het Buurtzorghuis in Haaksbergen is een hospice in een monumentale boerderij in een prachtig groene omgeving. Voorzien van alle eigentijdse gemakken en moderne voorzieningen biedt het Buurtzorghuis een prettig onderkomen voor cliënten in de laatste levensfase.

Het huis beschikt over 7 gastenkamers met elk een eigen badkamer en terras. Twee van deze kamers zijn ingericht voor twee personen. De gezamenlijke keuken en woonkamer maken het huis compleet.

De kamers zijn ruim, licht en op buiten gericht. Door de grote raampartijen en het weidse uitzicht is er goed contact met buiten. 

Buurtzorghuis Hospice Haaksbergen is lid van netwerk Palliatieve Zorg Twente

Een rondleiding

Complementaire zorg

In ons Hospice kunt u gebruik maken van een breed aanbod aan activiteiten en diensten zoals de kapper, pedicure, bezoek van een hond/huisdier, de wensambulance maar ook een bezoek van onze Geestelijk verzorger. Hij  biedt naar behoefte, wekelijks, een luisterend oor, een troostend woord, rituelen en een goed gesprek.

 Daarnaast bieden wij complementaire zorg, dit is een aanvulling op de verpleegkundige zorg, waarbij het bieden van ontspanning centraal staat. We passen deze zorg toe om de gasten welbevinden en comfort te bieden en uw ziektebeleving positief te beïnvloeden. Deze zorg kan pijn, misselijkheid, slaapproblemen, spanning, onrust en angst of een sombere stemming een verlichting van klachten geven. Complementaire zorg wordt uitgevoerd door opgeleide en gecertificeerde medewerkers: natuurlijk alleen na overleg en op uw verzoek. 

Wij bieden verschillende vormen van complementaire zorg aan:

Hand-, voetmassage: dit wordt naar behoefte gegeven, zowel op bed als in de stoel en zorgt voor een ontspannen gevoel.

Luisteren naar muziek en bekijken van beelden: het Hospice beschikt over een Qwiek up voor belevingsgerichte projecties en geluid. Daarnaast kan muziek ondersteuning en verlichting bieden bij lichamelijke ongemakken en de emoties tijdens de laatste levensfase. Muziek kan een communicatiemiddel of een wijze van uiten zijn als een gesprek niet goed mogelijk is of wanneer er geen woorden meer te vinden zijn. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van eigen beeldmateriaal/foto’s.

Aromazorg: hierbij werken we met etherische oliën. Iedere olie heeft zijn karakteristieke eigenschappen. De verpleegkundige kan u adviseren welke olie voor u geschikt is, welke bij u past. De olie kan op uw kamer verdampt worden middels een diffuser. 

Ontspanningsoefeningen: eenvoudige oefeningen, zoals spierontspanningsoefeningen of visualisatie oefeningen, kunnen helpen tot rust te komen en te ontspannen. Er is aandacht voor een betere manier van ademhalen, aangepast aan wat u nodig heeft.

Vrijwilligers 

Naast de verpleegkundige zorg worden in ons Buurtzorghuis vrijwilligers ingezet. Zij zijn onmisbaar en van grote toegevoegde waarde voor onze gasten en diens naasten.

Zij dragen allemaal op hun eigen wijze hun steentje bij. De belangrijkste rol van onze vrijwilligers is ‘er zijn’ voor onze gasten en hun naasten. 
Daarnaast zorgen zij ook voor

  • Gastvrouw of gastheer zijn voor onze gasten en hun naasten
  • Een wandeling maken rondom ons prachtig gelegen huis, indien wenselijk m.b.v. onze elektrische rolstoel 
  • Voorlezen, samen de krant doornemen of samen een spel spelen
  • In gesprek gaan met onze gast of diens naasten wanneer daar behoefte aan is
  • Eventueel ondersteuning bieden bij het eten en/of drinken
  • Een luisterend oor bieden
  • Licht huishoudelijke taken (was/afwas)

Naast de vrijwilligers die binnen werkzaam zijn hebben wij ook een groep tuinvrijwilligers die, samen met de hovenier, onze tuin en terrassen prachtig onderhouden.

 

Wil je meer weten en/of ben je geïnteresseerd om zelf vrijwilliger/vrijwilligster te worden? Neem dan gerust contact op met ons Buurtzorghuis.

Kindvriendelijk Hospice

Wij willen bijdragen aan het gevoel van het kind dat het welkom is en kunnen mogelijk ook helpen in het leren omgaan met het aanstaande verlies. Voor de jonge kinderen is er een speciale kinderhoek met diverse spelletjes, een keukentje, speelgoed en tekenmaterialen. Wij hebben kinderzitjes met kussens en een informatiemap met kleurplaten van de Moppies. Met de informatie, kleur, tips en materialen van deMoppies.com kan elk kind eigen verhalen en gevoelens uiten op de manier die bij hem of haar past. Ook beschikken we over kinderboeken mb.t. afscheid nemen en overlijden.

Kennismaking met ons Hospice

Mensen die wellicht in de nabije toekomst kiezen voor een verblijf in het Hospice zijn van harte welkom. We willen u graag rondleiden in en om ons Buurtzorghuis om op deze wijze een indruk te verkrijgen en kennis te maken met de verpleegkundigen. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

De kosten

De verpleegkundige zorg in het Buurtzorghuis wordt gefinancierd vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Voor het verblijf in het Buurtzorghuis worden kosten in rekening gebracht. Hiervan worden huisvesting, maaltijden, schoonmaak en onderhoud bekostigd. 

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten volledig.
Neem voor informatie hierover gerust contact op met het verpleegkundig team.

 

 

De locatie

Weten wat er speelt

Nieuwe ontwikkelingen, giften, spontane acties, ontroerende blogs of foto’s van een bloeiende voorjaarstuin of een liefdevol tafereel. Er wordt geleefd bij Buurtzorghuis Hospice Haaksbergen en dat laten we graag zien. 

Berkelland Nieuws

'De buitenkant van het monumentale pand oogt nog altijd als een boerderij, maar van binnen is alles gericht op passende zorg en geborgenheid. Vanaf volgende week kunnen mensen die terminaal zijn ook in Haaksbergen in een hospice terecht. Buurtzorg zwaait de scepter over dit vierde Buurtzorghuis van Nederland' 

Lees volledige artikel: berkelnieuws.nl

Het team

Contact

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Bel ons: 06 3073 2101
E-mail ons: haaksbergen@buurtzorghuis.nl
Bezoekadres:
Aaftinksweg 17
7481 VV
Haaksbergen
Postadres:
Postbus 69
7600 AB
Almelo

Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.